Krijgt Groningen of Drenthe binnenkort een wereldprimeur? Drie hockeyclubs – uit Winschoten, Roden en Bedum – knokken namelijk zeer actief om de aanleg van een roze (!) hockeyveld. En dit ook nog eens gratis!

Het klinkt allemaal te mooi om waar te zijn, maar de landelijk opererende organisatie HockeyWerkt stelt zo’n veld beschikbaar voor de club die hiervoor online de meeste stemmen in de wacht sleept. Het aantal stemmen wordt in verhouding gebracht met het ledental van de club. Zo hebben de kleine verenigingen evenveel kansen als de grotere.

De hockeyclubs in Winschoten, Roden en Bedum, die landelijk behoren tot de kleine clubs, zouden een nieuw hockeyveld best kunnen gebruiken. Zo is het enige veld in Winschoten afgekeurd door de hockeybond. Slechts met lapmiddelen is het nog mogelijk erop te spelen. De investering in een nieuwe mat is vanwege bezuinigingen door de gemeente Oldambt geschrapt.

Een van de vijf kleinste hockeyclubs

Bij HC Bedum, met 120 leden een van de vijf kleinste hockeyclubs in ons land, is het de selectie van Dames 1 die zeer actief bezig is dit roze veld naar het dorp te halen. Ze hebben zelfs speciale flyers gemaakt die huis aan huis zijn verspreid. ,,Wij doen er alles aan om het zo ver te krijgen. Ons veld wordt heel intensief gebruikt, ook door anderen, dus een nieuw veld zou echt fantastisch zijn’’, vertelt bestuurslid Esther Pleizier.

HCW uit Winschoten krijgt openlijk support van het naburige Daring uit Veendam, dat via haar mediakanalen de Veendammer hockeyers aanmoedigt om te stemmen op de Winschoter club.

Tim Kühr, technisch coördinator van MHC Roden, vertelt dat de spelers van Heren 1 en 2 en Dames 1 en 2 het voortouw hebben genomen. ,,We zijn dit seizoen gegroeid van 280 naar 330 leden en we willen richting de 400. Dan heb je als club gewoon twee goede velden nodig en vooral het tweede veld is er slecht aan toe. Hoe cool zou het zijn als wij dan de eerste ter wereld zijn met zo’n roze veld?’’ Ook in Roden wordt komend weekend nog flink geflyerd.

HockeyWerkt is een organisatie die zich sterk maakt voor de breedtesport en in ons land wekelijks trainingen geeft aan ongeveer 50.000 hockeyers. Dat de keuze viel op een roze ondergrond heeft niet alleen te maken met het unieke karakter, maar ook met de huiskleur van HockeyWerkt.

Maandagavond om zes uur wordt bekendgemaakt welke club de gelukkige winnaar is. Volgens eigenaar/directeur Jeroen Lambooij zijn op dit moment nog vijf à zes verenigingen serieus in de race. Dit weekend kan nog volop worden gestemd.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
Hockey