Hockeyers Bakker, Kellerman en Van Ass met Oranje in actie in het Noorden

Wie Nederlandse hockeysterren als Billie Bakker, Jeroen Hertzberger, Bjorn Kellerman en Seve van Ass in actie wil zien kan deze week terecht in Assen en Groningen.

In het kader van de voorbereiding op de Olympische Spelen deze zomer in Rio de Janeiro spelen de Oranje-mannen op eigen bodem onder meer drie interlands tegen Nieuw-Zeeland. In Assen gebeurt dat op het veld van Hockey Vereniging Assen op het complex aan de Mien Ruysweg vlakbij de wijk Kloosterveen.

De belangstelling voor dit duel, dat vanavond om zeven uur begint, is erg groot. De paar duizend toegangskaarten vlogen als warme broodjes over de toonbank. Er zijn alleen nog wat duurdere ‘Silver’ en ‘Gold’ VIP-arrangementen beschikbaar.

De interland Nederland-Nieuw-Zeeland komt op een week na precies dertig jaar na de laatste hockey-interland die in Assen werd gespeeld. Tegenstander in 1986 was het mannenhockeyteam van Pakistan, dat toen een trainingsreis door Nederland maakte. Op 27 juni werd er gespeeld tegen Jong Oranje met een 1-1 uitslag tot gevolg.

Trots

,,We zijn als Hockey Vereniging Assen enorm trots op wat we voor elkaar hebben gekregen. De grote belangstelling voor de kaarten is een bevestiging dat we dit avontuur terecht met steun van de provincie Drenthe en de gemeente Assen zijn aangegaan’’, zegt voorzitter Jan Jelsema.

Donderdag en vrijdag oefent het Nederlands team wederom tegen Nieuw-Zeeland op het veld van studentenhockeyvereniging GCHC in Groningen. ,,Wanneer krijg je als noordeling de kans om de beste hockeyers ter wereld van dichtbij te zien. Dat is nog nooit gebeurd. Het wordt spanning en sensatie’’, beweert Sander Leone van de ‘Interland Commissie’ van GCHC.

Vandaag wordt op het Zernikecomplex begonnen met de opbouw van de tribunes voor de te verwachte duizenden toeschouwers. ,,De hockeybond vroeg ons of we voor twee interlands als gastheer wilden optreden. Dat wilden we als studentenclub graag doen. We zijn er trots op dat deze wedstrijden bij ons worden gespeeld.’’

De interlands gaan ten koste van de verenigingskas, maar dat heeft de club er graag voor over. Leone: We hopen de kosten zo veel mogelijk te kunnen dekken uit de kaartverkoop. Er is over twee dagen plek voor 5000 toeschouwers. We hebben nu 3000 kaarten verkocht, waarbij de vrijdag wat beter gaat dan de donderdag. Met 3500 bezoekers zijn we al heel blij. Al gaat de verkoop nog heel hard. Niet alleen aan studenten, maar ook aan families met kinderen. Het loopt echt storm.’’

De studentenclub heeft rond de interlands een heel programma opgetuigd. Zo worden door spelers van GCHC op beide dagen clinics voor de jonge hockeyers gegeven. ,,Er hebben zich enorm veel kinderen aangemeld. Op donderdag 80 en vrijdag 60. Ze komen overal vandaan. Niet alleen uit de regio, maar ook bijvoorbeeld uit Utrecht en Almelo.’’

Eisen

GCHC heeft aan nogal wat eisen moeten voldoen om Oranje te kunnen ontvangen. ,,We kregen van de bond een hele waslijst met eisen. Over het eten en drinken voor de spelers, de aanstelling van ballenkinderen, die we zelf niet hebben, aparte ruimtes voor de officials en bakjes met ijs om de spieren te koelen. Ook moesten we een scorebord kopen. Dat hadden we nog niet. Dat kwam eigenlijk wel goed uit.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.