Hockeymannen Oranje verslaan Nieuw-Zeeland

Het werd in een kolkend en met ruim tweeduizend hockey- en Oranje-fans bevolkt stadion in Assen een verdiende overwinning voor het Nederlands team. Een knap ingeschoten strafcorner van Seve van Ass was voldoende voor de 1-0 zeg op Nieuw-Zeeland, dat morgen en vrijdag in Groningen in de oefenserie opnieuw de tegenstander is.

De Oranje-mannen speelden geconcentreerd en gaven achterin niet veel weg. Wanneer er toch een gaatje in de verdediging viel, stond keeper Jaap Stockmann steevast op zijn post. Beide teams kregen in het duel, dat in de voorbereiding op de Spelen deze zomer in Rio de Janeiro werd gespeeld, ieder twee strafcorners. Daar wist Nederland beduidend beter raad mee dan de ‘Black Sticks’ uit het land van de Kiwi’s.

Bijna lachwekkend was hoe de Nieuw-Zeelanders vlak voor tijd dé kans verprutsten om alsnog de score gelijk te trekken. De scheidsrechters gaven een strafcorner, maar Nieuw-Zeeland slaagde er niet in om de bal voor de klaarstaande schutter te stoppen. In plaats daarvan schoot de bal door en werd door de Nederlands aanval meegenomen in een snelle counter, die net geen tweede doelpunt opleverde.

Hoewel het van beide kanten geen briljant duel was, werd er met veel inzet gespeeld op het veld van de bijna honderdjarige Hockey Vereniging Assen, dat als gastheer optrad.

Via een livestream van Podium.TV zond Dagblad van het Noorden de wedstrijd uit. Bekijk hieronder de samenvatting van de wedstrijd, ook door Podium.TV. De video is helaas alleen te zien op de desktopversie van onze website.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.