Hockeyster Hoog stopt als international

Hockeyster Ellen Hoog stopt per direct als international, zo maakte ze vrijdag op haar website bekend. De dertigjarige sterspeelster maakte 12,5 jaar deel uit van Oranje.

,,Ik ga een geweldige periode afsluiten door te stoppen als international. Trots kijk ik terug op een mooie carrière. Ik heb er veel voor gegeven en er veel voor gelaten, maar het was het ruimschoots waard. Ik hoop dat ik veel jongeren heb kunnen inspireren en wil dat graag blijven doen'', zei de speelster van Amsterdam.

,,De mooiste momenten die mij zijn bijgebleven zijn mijn eerste interland in Argentinië in 2004, het EK 2005 in Dublin, een jaar later het WK in Madrid, drie Olympische Spelen en - last but not least - het WK in eigen land in 2014. Los van de successen zijn het vooral mijn teamgenoten die mijn carrière zo bijzonder hebben gemaakt. Lachen, huilen, investeren, juichen, balen, samenwerken, leren, delen. We hebben alles meegemaakt met elkaar en dat heeft het juist allemaal zo speciaal gemaakt. Een aantal vriendinnen en herinneringen voor het leven.''

Vaste waarde

De verloren olympische finale tegen Groot-Brittannië in Rio de Janeiro was de laatste interland voor Hoog.

Met Oranje behaalde de middenveldster twee keer goud op de Olympische Spelen, in 2008 in Peking en 2012 in Londen. In 2006 en 2014 werd ze met Oranje wereldkampioen en ze behaalde maar liefst drie Europese titels: in 2005, 2009 en 2011.

Als vaste waarde van het nationale team speelde ze in totaal 232 interlands en maakte ze zestig doelpunten.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.