Hodgson laat Rashford met rust

Bondscoach Roy Hodgson van Engeland heeft voor het EK komende zomer in Frankrijk nog geen grote plannen met de excellerende tiener Marcus Rashford. ,,Het zou een zeer gedurfde beslissing zijn om hem in de selectie op te nemen. Dat zou betekenen dat ik iemand anders thuis moet laten, die in mijn ogen meer recht heeft op EK-deelname'', liet de 68-jarige Brit weten.

Onder leiding van coach Louis van Gaal brak de achttienjarige Rashford dit jaar door bij Manchester United. Sinds zijn debuut in februari kwam hij zeven keer tot scoren in dertien duels. Volgens Hodgson komt een oproep voor de nationale ploeg voor Rashford echter nu nog te vroeg.

De Engelse bondscoach gaf daarentegen aanvoerder Wayne Rooney, net weer fit bij Manchester United na langdurig blessureleed, de garantie op EK-deelname. De dertigjarige aanvaller moet in Frankrijk echter soms rekening houden met een reserverol. De concurrentie voorin is groot, met topscorers als Harry Kane (24 goals) en Jamie Vardy (22 goals) als voornaamste rivalen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.