Hoesen vervangt dinsdagavond De Leeuw in de spits

Danny Hoesen staat dinsdagavond in de spits in FC Groningens thuiswedstrijd tegen Roda JC. Michael de Leeuw heeft hamstringproblemen.

‘We moeten winnen’

FC Groningen begint tegen Roda JC aan de eerste van de laatste drie competitiewedstrijden waarin deelname aan de play-offs de inzet is. ,,We moeten van Roda JC winnen om in de race te blijven’’, stelde Erwin van de Looi vast. ,,Anders zijn we klaar. En dan nog zijn we afhankelijk van de resultaten van andere clubs. Maar goed, we kunnen nog voor iets knokken. We zullen er héél hard voor moeten knokken, maar het zit er nog steeds in. We bekijken het al een paar weken van wedstrijd tot wedstrijd en dat gaat ons heel aardig af.’’

Twijfelgevallen

De inzetbaarheid van Michael de Leeuw, Simon Tibbling en Alexander Sørloth was maandagmiddag nog onzeker. ,,Het zijn alle drie twijfelgevallen. Op de wedstrijddag bekijken we hoe ze ervoor staan’’, liet Van de Looi weten. Vermoedelijk staat geen van drieën aan de aftrap. Een plaats op de reservebank is waarschijnlijk het maximaal haalbare.

De Leeuw heeft hamstringklachten. Die waren er ook al de oorzaak van dat hij zaterdagavond tegen Feyenoord na minder dan een uur al naar de kant moest.

Zijn vervanger in de Kuip, Alexander Sørloth, raakte in de slotfase van dat duel na een botsing met doelman Kenneth Vermeer geblesseerd aan zijn bovenbeen. Sørloth trainde gisteren en zondag niet mee. De Leeuw deed een gedeelte van de training mee, maar ging voortijdig naar binnen.

‘Goede aanvaller’

Danny Hoesen staat tegen Roda JC in de punt van de aanval. Op 12 maart, uit tegen Excelsior, begon hij voor het laatst in de basis. Van de Looi: ,,We hebben twee spitsen die een twijfelgeval zijn en Danny is een goede aanvaller. We willen met veel energie spelen en dat doe je het liefst met fitte spelers of spelers die in ieder geval fit genoeg zijn.’’

Ook Simon Tibbling liet de groepstraining maandagmorgen aan zich voorbij gaan. De Zweed heeft knieklachten. Juninho Bacuna staat klaar om de honneurs waar te nemen. Bryan Linssen keert na een blessure terug in de wedstrijdselectie. Hij begint op de bank. Van de Looi kan geen beroep doen op Jarchinio Antonia en Mimoun Mahi. Beiden zijn al langer geblesseerd, Mahi al veel langer.

Bijna veilig

Roda JC staat op de veertiende plaats en is bijna veilig. De ploeg uit Kerkrade heeft in de uitwedstrijden meer punten verzameld dan in eigen huis (16 om 15). ,,Roda’’, gaf Van de Looi aan, ,,zal ons het spel wel laten maken en proberen om in de omschakeling toe te slaan.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.