Hogenkamp niet opgewassen tegen Mladenovic

Richèl Hogenkamp heeft haar eerste wedstrijd in de Fed Cup-ontmoeting met Frankrijk verloren. Kristina Mladenovic was in het Franse Trélazé een maatje te groot voor de Nederlandse (6-2 6-4).

Daardoor staat het na de eerste dag spelen 1-1 in de halve finale van het tennistoernooi voor landenteams. Kiki Bertens wist haar eerste partij namelijk wel te winnen. Zondag moeten twee enkelspelen en eventueel een dubbelspel de beslissing brengen.

Hogenkamp liep de hele wedstrijd achter de feiten aan en moest vooral profiteren van de zwakke momenten van Mladenovic. Die waren er wel; de 22-jarige kopvrouw van de Franse ploeg oogde soms wat onzeker. Toch dwong de Franse nummer 28 van de wereld Hogenkamp vaak ver achter de baseline, waardoor zij niet kon aanvallen.

Dubbele fout

Het was dan ook Hogenkamp die dankzij een afzwaaier en een bal net uit haar service als eerste inleverde en dat direct daarna herhaalde. De Nederlandse sloeg vervolgens wel terug dankzij foutjes van de Française, maar een lange achtste game ging toch naar Mladenovic.

Die kon echter niet doortrekken de tweede set in en Hogenkamp kwam dankzij een dubbele fout van haar tegenstandster zelfs een break voor. Mladenovic sloeg echter direct terug en bleek op 5-4-voorsprong te kunnen bogen op stalen zenuwen. Waar Hogenkamp een paar onnodige missers produceerde, was de Franse kopvrouw scherp op het juiste moment.

,,Zij speelde agressief en ik begon niet lekker. Daardoor kwam zij snel op voorsprong en begon ze wat losser te spelen'', aldus Hogenkamp achteraf tegen Ziggo Sport. ,,Ik probeerde te knokken, dat kan ik mijzelf niet verwijten. Maar ik heb gewoon niet goed gespeeld.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.