Hogenkamp prolongeert Nederlandse titel

Richèl Hogenkamp heeft zondag in Rotterdam de titel gepakt op het Nederlands kampioenschap tennis. Ze versloeg in een vaak matige finale trainingsmaatje Kiki Bertens in drie sets: 3-6 7-6 (4) 6-3.

Bertens en Hogenkamp, die sinds vorige week coach Raemon Sluiter delen, kenden weinig problemen in de aanloop naar de finale. In die eindstrijd pakte Bertens laat in de eerste set een voorsprong, die ze direct uitbouwde naar setwinst.

Daarna kwam de hoger aangeschreven Wateringse in de problemen. Na een paar breaks over en weer leek Hogenkamp de tweede set te pakken. De uit Doetinchem afkomstige tennisster wist echter onder druk niet uit te serveren en gaf een 5-3-voorsprong weg. In de tiebreak maakte Bertens alsnog een paar noodlottige fouten, waardoor ze de set inleverde.

Frustratie

De frustratie over het vaak matige spel van beide kanten brak de beide vrouwen af en toe op. Zowel Hogenkamp als Bertens smeet soms met het racket en ook in de derde set maakten beide vrouwen zich bij tijd en wijle boos. Een woedeaanval van Bertens bleek een bepalend summum. ,,Die bal raakte niet eens de binnenkant van de lijn. Kom op, ik word gek van die mensen hier'', klonk het boos toen een lijnrechter besloot dat een bal uit was.

Die slag buiten de lijnen leverde een break op voor Hogenkamp, die vervolgens opnieuw de wedstrijd niet wist uit te serveren. Bertens, nog altijd boos over de betwiste call, verprutste echter haar eigen servicebeurt op 5-4, waardoor Hogenkamp alsnog met de titel naar huis ging.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.