Honderden euro's voor het bezwete shirt van Ritsu Doan

Het bezwete shirt van Ritsu Doan, het groen bevlekte katoentje van Mimoun Mahi... De website Matchwornshirt.com brengt alle shirts onder de hamer die FC Groningen-spelers zondag droegen tijdens de gewonnen wedstrijd tegen Feyenoord.

De shirts zijn door de spelers voorzien van een handtekening en worden tot donderdag 14.30 uur geveild op www.matchwornshirt.com. De opbrengst gaat naar de jeugdopleiding van FC Groningen, meldt de website van de online veiling.

Groene vlekken

Toch maar even een belletje naar de veiling-organisatie. Want iedereen kan groene vlekken op een nieuw T-shirt maken en een onleesbare handtekening nadoen...

,,Ik begrijp uw vraag'', zegt een woordvoerster van Matchwornshirt. ,,Daarom hebben we ook filmpjes van de spelers die tekenen. En we leveren er een certificaat van echtheid bij. We garanderen dat de shirts echt zijn.''

Shirt van Man of the Match

Toch liep zondag al iemand rond met een shirt dat tijdens FC Groningen-Feyenoord was gedragen door Man of the Match Kaj Sierhuis. Mét authentiek zweet en groene vlekken, gratis en voor niks.

,,Dat klopt'', zegt een woordvoerster van FC Groningen. ,,Kaj was even vergeten dat ze geen shirts mochten weggeven omdat die voor de veiling bewaard moesten worden. Dus hij gaf zijn shirt na de wedstrijd spontaan aan een fan. Maar hij heeft in de rust van shirt gewisseld. Dus het shirt dat nu op de veiling wordt aangeboden is óók echt gedragen, maar alleen in de eerste helft."

Doan en Padt

Matchwornshirt houdt twee tot drie keer per eredivisieclub een veiling van gedragen shirts. ,,Het moet natuurlijk wel iets speciaals blijven", zegt de woordvoerster van Matchwornshirt.

De shirts van de Japanse middenvelder Ritsu Doan en keeper Sergio Padt zijn het populairst. Er was op maandagochtend op beide shirts al meer dan 200 euro op geboden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.