Hoogeveense Vivianne Miedema niet fit voor Oranje

De Hoogeveense voetbalster Vivianne Miedema is momenteel niet fit genoeg om in actie te komen voor het Nederlands eftal.

Bondscoach Sarina Wiegman heeft haar dan ook buiten de selectie gelaten voor de komende WK-kwalificatiewedstrijden van de Oranjeleeuwinnen tegen Noord-Ierland en Slowakije. De laatste wedstrijd wordt op dinsdag 12 juni gespeeld in een met 24.000 toeschouwers uitverkocht Abe Lenstra Stadion in Heerenveen. Op vrijdag 8 juni hervat Nederland de WK-kwalificatiecampagne met een uitduel tegen Noord-Ierland in Portadown.

Arsenal

Het is niet voor het eerst dat Arsenal-speelster Miedema tijdens de kwalificatie ontbreekt. Eerder kwam ze uit tegen Ierland wegens een blessure ook al niet in actie in het met 2-0 door Nederland gewonnen duel. De Oranje-topscorer is slecht hersteld van een zwaar seizoen, waarin de Nederlandse vrouwen in eigen land Europees kampioen werden. Ze had daarna echter amper vakantie.

Tessel Middag

Opvallend in de selectie is dat Tessel Middag er voor het eerst sinds april 2017 weer bij zit. De middenvelder van Manchester City keert terug van een kruisbandblessure.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.