Hooiveld wel, Bubnjic niet op trainingsveld FC Groningen

Fris en fruitig stond Jos Hooiveld donderdagmorgen voor de eerste keer op het trainingsveld van FC Groningen.

Hij was een dag eerder vanuit Stockholm gearriveerd en voelde zich meteen op zijn gemak tussen de spelers van FC Groningen die wellicht dit seizoen zijn ploeggenoten worden. De Drent, geboren in Zeijen, is op proef bij de club die op zoek is naar defensieve versterking. Hooiveld, een linker centrale verdediger, staat nog tot eind 2017 onder contract bij AIK Stockholm.

Igor Bubnjic, eveneens een linker centrale verdediger en ook op proef, liet zich donderdag niet zien op het trainingsveld op Corpus den Hoorn. Hij werd in het Martini Ziekenhuis onderworpen aan een aantal medische tests. De Kroaat heeft in november vorig jaar een zware knieblessure (kruisband) opgelopen en sindsdien geen wedstrijd meer gespeeld. FC Groningen wil zich er eerst van verzekeren dat de bij Udinese Calcio onder contract staande Bubnjic volledig fit is alvorens met hem in zee te gaan.

Afhankelijk van de uitkomst van de medische tests. die hij heeft ondergaan, wordt bepaald of Bubnjic vrijdagavond zijn eerste minuten gaat maken in het shirt van FC Groningen, dat in Zandeweer oefent tegen RWE Eemsmond. Hooiveld komt in ieder geval in actie. In Zandeweer wordt om 19.00 uur begonnen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.