Huilende trainer Southampton kan stoppen na winst op Liverpool

Huilende trainer Southampton kan stoppen na winst op Liverpool ANP

De verrassende zege van Southampton op de Engelse kampioen Liverpool maakte heel wat emoties los bij trainer Ralph Hasenhüttl. De Oostenrijker, die vorige week een paar dagen in quarantaine zat nadat zijn vrouw een naar later bleek vals-positieve coronatest had afgelegd, liet zich na het laatste fluitsignaal op zijn knieën op het gras vallen. "Ik had tranen in mijn ogen. Dat kwam door de wind, hoor", zei Hasenhüttl lachend bij de BBC.

Danny Ings, oud-speler van Liverpool, maakte al in de 2e minuut het enige doelpunt in het St. Mary's-stadion (1-0). Southampton wist die voorsprong in de rest van de wedstrijd vast te houden. De ploeg van Hasenhüttl klom dankzij de overwinning op de 'Reds' naar de zesde plaats in de Premier League.

"De jongens hebben gevochten met alles wat ze in zich hebben. Dat maakt me trots", zei de 53-jarige Oostenrijker. "Ik weet niet of we mentaal sterker waren dan Liverpool, maar onze wil om te winnen was wel groter. Je hebt tegen zo'n topploeg een perfecte dag nodig en dit was een perfecte dag. Ik kan nu stoppen", zei Hasenhüttl met een knipoog.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport