Hurry-Up delft onderspit in handbalkraker

ZWARTEMEER JMS Hurry-Up is woensdagavond na een ware handbalkraker uitgeschakeld in het nationale bekertoernooi. Thuis in Zwartemeer werd in de kwartfinale met 32-29 van Lions verloren.

De Drentse handballers en Lions maakten er een spannende wedstrijd van. Een kolkende, met 650 toeschouwers gevulde sporthal zag de thuisploeg tegen de Limburgse bezoekers beter voor de dag komen, dan in de twee voorgaande competitiewedstrijden waarin Lions de tegenstander was.

Toen werd met redelijk verschil uit in Sittard én kansloos in eigen huis tegen Lions verloren. Op zich is dat geen schande, want de Limburgers vormen een absolute topploeg, die moeilijk is te verslaan en fouten bij de tegenstander meestal dodelijk afstraft.

Maar Hurry-Up, dat sowieso ook in de competitie steeds beter begon te draaien, had blijkbaar geleerd van die eerdere confrontaties. Lions werd met een agressief strijdplan tegemoet getreden. De Zwartemeerders hanteerden een gesloten en hardhandige dekking, waar de Limburgers de nodige moeite mee houden. En werd die Oranje muur geslecht, dan beschikte Hurry-Up in de ervaren Guido Rink over een uitmuntende doelman die de nodige doelpunten voorkwam.

Daarnaast werd aanvallend de oersterke zwaargewicht Gintaras Cibulskis op de cirkel in stelling gebracht, die door de Lions lang moeilijk in bedwang te houden was. Vaak was er een overtreding nodig, zodat de uitblinkende Thies Berendsen Hurry-Up weer zijn doeltreffendheid als strafworpenspecialist kon bewijzen.

Voor rust liep Hurry-Up in het hardhandige duel, dat vaak wegens overtredingen en blessures stil lag, uit naar een 12-7 voorsprong. Maar missers aan Drentse kant werden door Lions snel afgestraft, zodat er bij rust een voorsprong van 16-15 op het scorebord stond.

Ook in de tweede helft was er sprake van een gelijkopgaande strijd, al kon Lions putten uit een sterker bezette bank met invallers. De bezoekers namen een voorsprong van drie doelpunten, maar Hurry-Up, met nu Manuel Kremer in de goal, knokte zich terug tot op één punt: 27-28. Oud-Hurry-Up-speler Joao Ramos vergroote de afstand weer tot twee en Kremer moest gefrustreerd met rood vertrekken. Uteindelijk liep Lions in de aboslute slotfase toch weg naar een zege met drie doelpunten verschil.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.