Hurry-Up dendert over HC Visé heen

JMS Hurry-Up is woensdagavond thuis in Zwartemeer over het Belgische HC Visé heengedenderd. De Drenten wonnen volkomen verdiend met 35-25.

De handballers van Hurry-Up maakten meteen vanaf het begin duidelijk wie er de baas was in sporthal De Eendracht in Zwartemeer. Hoewel HC Visé met een zevende plek in de BeNe-League een plaats hoger staat dan de thuisploeg, was er maar een team dat de lakens uitdeelde.

Dat was Hurry-Up, dat steunend op een zeer hechte verdediging en een uitstekende keeper René de Knegt, de Belgische aanvallers nauwelijks ruimte gaf om te schieten. De Drenten waren daarentegen aanvallend vanaf het begin zeer gevaarlijk, waarbij de briljante Litouwer Vaidas Trainavicius als middenopbouwer de lijnen uitzette.

Machteloze

Daarnaast deed hij met negen goals de nodige duiten in het zakje, waarbij de ene treffer soms nog mooier was dan de andere. Ook aanvoerder Ronald Suelmann en Tommie Falke van Hurry-Up waren door het defensief machteloze HC Visé niet af te stoppen. Ze scoorden respectievelijk acht en tien keer.

Het duel tegen de Belgen werd op een doordeweekse dag gespeeld, omdat de gasten uit Wazet het afgelopen weekeinde Europees in actie kwamen. Ondanks het ongebruikelijke tijdstip zat de sporthal in Zwartemeer goed vol. Het publiek vermaakte zich prima en zag Hurry-Up een perfecte wedstrijd spelen.

Gegroeid

Bij rust leidde de thuisploeg al met 18-8 en in de tweede helft kwam de ruime voorsprong geen moment meer in gevaar. Uit in België had Hurry-Up nog met 29-24 van HC Visé verloren, maar de Drenten zijn als ploeg gegroeid. Dit jaar is er ook tegen topteams nog geen nederlaag geleden.

Hoewel Hurry-Up in de slotfase nog wat gas terugnam, werd de zege zonder problemen binnengehaald. Coach Martin Vlijm kon nog naar hartelust wisselen en gaf ook het jonge talent Sander Bos wat speeltijd.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.