Hurry-Up gelijk in thriller tegen Tongeren

In een ware thriller, die tot de allerlaatste seconde spannend bleef, speelde JMS Hurry-Up donderdagavond met 27-27 gelijk tegen het Belgische Callant Tongeren.

De Zwartemeerders spaarden zich geenszins met het oog op het belangrijke Europacupduel zaterdag tegen het Turkse Göztepe. Als Hurry-Up, dat kampt met een smalle selectie, geen geblesseerden heeft, kan het in de BeNe-League van alle ploegen winnen. Van krachtsverschil was er in Tongeren, tussen de thuisploeg (nummer drie in de stand) en de bezoekers (nummer 6) geen sprake.

Wel duurde het even voordat Hurry-Up echt mee ging handballen. Het Belgisch-Limburgse Callant Tongeren kwam op een 6-1 voorsprong, voordat de Drenten lieten zien wat ze in huis hadden. Hurry-Up liep punt voor punt in, totdat er bij rust een stand van 15-15 op het scorebord stond.

Tommie Falke, die het afgelopen weekeinde in Izmir tegen Göztepe niet in de wedstrijd zat, was nu vaak doeltreffend. Hij scoorde acht keer. Ook Litouwer Trainavicius - in Izmir eveneens niet in grote vorm, kwam tegen Callant Tongeren veel beter voor de dag. Hij was goed voor zes doelpunten.

In de spannende tweede helft bedroeg het verschil tussen beide teams meestal niet meer dan een schamel doelpuntje. In de absolute slotfase kwam de thuisploeg op een voorsprong van 27-26, waarna linkeropbouwer Tomas Bernatavicius de stand nog gelijk schoot.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.