Hurry-Up lijdt nederlaag met perspectief

IZMIR ,,Een nederlaag met perspectief’’, vond Hurry-Up-coach Martin Vlijm. Zijn ploeg verloor in Izmir zondag de uitwedstijd in de Europese Challenge Cup tegen het Turkse Göztepe met 22-20. Een overbrugbaar verschil met het hoog op de thuiswedstrijd van de Zwartemeerders, die komende zondag in Sporthal Angelslo in Emmen wordt gespeeld..

De slechts twee doelpunten in het voordeel van de Turken, moeten goed te maken zijn, zo geloven de staf en spelers van Hurry-Up.

Vlijm: ,,Er waren twee momenten in de wedstrijd, dat we als team hadden kunnen breken. Zij stonden vijf, zes doelpunten voor en ze hadden ons kunnen overlopen. Maar we knokten ons telkens puntje voor puntje terug. Ik ben heel blij met een nederlaag van maar twee doelpunten verschil. Ik denk dat de coach van Göztepe ondanks de winst niet zo blij is.’’

Volgens de Amsterdamse coach speelde Hurry-Up niet eens zo’n goede wedstrijd. ,,We kunnen veel beter handballen. Ik denk dat sommigen toch wat nerveus waren in deze atmosfeer. Ik ben op veel plekken geweest, maar dit sloeg alles. Met die fanatieke supporters (2000, red.) was het een echte heksenketel.’’

De aanloop naar het duel in Izmir kende voor Hurry-Up de nodige problemen. Belangrijke kracht Ronald Suelmann moest, terwijl de rest van de ploeg vrijdagavond in het vliegtuig stapte, noodgedwongen op Schiphol achterblijven. Zijn paspoort was niet in orde.

Zijn teamgenoot Vaidas Trainavicius mocht na de tussenstop in Istanboel Turkije niet in. Hij beschikte alleen over een identiteitskaart, maar had als Litouwer zijn paspoort moeten tonen en moest terug naar Nederland vliegen. Op Schiphol wachtte maatje Suelmann en de inmiddels met spoed gebrachte paspoorten, waarna het handbalduo wederom naar Izmir vertrok.

Ronald Suelmann (zeven doelpunten) speelde ondanks alle aanloopproblemen een goede wedstrijd. Tomas Bernatavicius maakte na zijn blessure na weken zijn rentree, maar mist nog wedstrijdritme. Tommie Falke zat niet in de wedstrijd en werd al snel gewisseld, terwijl hoekspeler Thies Berendsen en Bart Mik juist een van hun betere wedstrijden speelden.

De veruit gevaarlijkste man aan Turkse kant was Gökhan Ornek, die nauwelijks af te stoppen was en twaalf keer scoorde.

De eerst helft ging gelijk op met een 12-10 voorsprong voor de Turken bij de rust. In de tweede helft liep Göztepe twee keer uit naar een verschil van zes doelpunten, toen Hurry-Up met gehaast spel de nodige kansen misten. Maar de Drenten knokten zich telkens knap terug.

Foto: Hurry-Up-aanvoerder Ronald Suelmann schiet op het doel van Göztepe. Fotograaf: Oktay Güner/ entbolhaber.Net

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.