Hurry-Up rekent af met koploper Initia Hasselt

ZWARTEMEER Door een dikverdiende overwinning op koploper Initia Hasselt is JMS Hurry-Up gestegen naar de tweede plek in de Bene-League. De Zwartemeerse handballers, die op zoek zijn naar een nieuwe hoofdsponsor lijken zich moeiteloos te kunnen gaan mengen in de titelstrijd.

Wat zaterdagavond in een volle sporthal De Eendracht in Zwartemeer het meest verbaasde, was het schijnbare gemak waarmee Hurry-Up van Initia Hasselt won. De 31-29 zege was niet alleen volkomen terecht, maar de Drenten waren gedurende het grootste gedeelte van de wedstrijd de bovenliggende partij. En dat tegen een Belgisch Limburgse ploeg, die het afgelopen seizoen de grensoverschrijdende Bene-League won. Terwijl het gepromoveerde Hurry-Up op het hoogste handbalniveau voor het eerst komt kijken.

Maar Hurry-Up bleek weer eens de geoliede machine, die onder de nieuwe coach Martin Vlijm voor geen enkele tegenstander meer angst hoeft te hebben. Initia Hasselt, dat onder anderen aantrad met de van Lions afkomstige boomlange Nederlander Roel Adams, kon maar tien minuten lang tot 5-5 gelijke tred houden met de Drentse thuisploeg. Met snel spel, veel positiewisselingen en steundend op een goede dekking, nam Hurry-Up het initatief in het duel duidelijk in handen. Het verschil in het voordeel van de Zwartemeerders werd twee, drie, vier en soms vijf doelpunten en de bezoekers liepen voortdurend achter de feiten aan.

,,Ik ben een gelukkig mens’’, liet coach Vlijm van Hurry-Up weten. ,,Eerder speelde mijn team 30 minuten goed. Nu was dat al 45 minuten. Dat heb je ook nodig om een topploeg als Hasselt te verslaan.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.