JD Techniek Hurry Up heeft een boeiend handbalgevecht met Volendam gelijkgespeeld. In Zwartemeer eindigde het duel in 24-24.

Het begin van de wedstrijd ging tot 6-6 gelijk op. Daarna kende Hurry Up een dramatische fase. Door een strafworp en een uitbraak na slordig balverlies van de Drenten kwam Volendam op 6-8, waarna een foutje van keeper Boris Tot de 6-9 inleidde.

De Drenten kregen daarna een uitgelezen kans om het gat te verkleinen. Volendam kreeg een tijdstraf  en René Jaspers mocht aanleggen voor een strafworp. Zijn lobje mislukte en belandde in het gezicht van de Volendamse keeper. Niet alleen verprutste Jaspers daarmee een ultieme scoringskans, het leverde hem ook een rode kaart op.

loading  

Ronald Suelmann bracht vervolgens met twee treffers de stand nog op 8-9, maar door drie scores op rij, keek Hurry Up in de rust tegen een achterstand van vier punten aan: 8-12.

Puntje voor puntje dichterbij

Na rust begon het beter te lopen bij Hurry Up en het team van coach Joop Fiege kroop puntje voor puntje dichterbij. Volendam kreeg in de tweede helft de straffen en zag Marnix Roos na het omver kegelen van Harm Meijer een rode kaart krijgen. Dat overkwam Stefan van Gils vier minuten voor tijd ook.

Hurry Up dichtte het gat en kwam bij 19-18 voor het eerst op voorsprong. Daarna ontspon zich een boeiend gevecht waarbij beide teams afwisselend aan de leiding kwamen. Met nog twee minuten op de klok smeet Suelmann Hurry Up naar een 22-21 voorsprong, maar een minuut later stond Volendam weer aan de leiding. Suelmann zorgde voor de 23-23 met nog een minuut te spelen.

Volendam kwam vervolgens weer op voorsprong, maar zes seconden voor het einde maakte Dragan Vrgoc er vallend 24-24 van. Volendam mocht in de slotseconde nog een vrije worp nemen, maar die inzet vloog over het doel.

Door het gelijkspel blijft Hurry Up vijfde en laatste in de HandbalNL League.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
Handbal