Hurry-Up te sterk voor E & O in derby

ZWARTEMEER JMS Hurry-Up heeft zaterdagavond verdiend en zonder veel problemen de handbalderby van Oosting E & O gewonnen. Het werd in een met bijna 800 toeschouwers volgepakt eigen huis 35-27 voor de Zwartemeerders.

Ondanks de winst loopt Hurry-Up wel de finale om het landskampioenschap mis. Doordat Bevo van Aalsmeer won, wordt dat een Limburgs onderonsje, waarbij de club uit Panningen het opneemt tegen provinciegenoot Lions uit Sittard.

Na het verlies van Aalsmeer stijgt Hurry-Up wel naar de derde plek van de kampioenspoule, waardoor het spelen van Europacup binnen handbereik is. Waar Hurry-Up volgend seizoen is geplaatst voor de grensoverschrijdende Bene-League met de beste Nederlandse en Belgische teams, speelt E & O volgend seizoen weer eredivisie. Voor Nederlandse clubs is dat het op één na hoogste niveau.

Hoewel de fanatieke aanhang van zowel Hurry-U als E & O hun favorieten fanatiek aanmoedigden, werd de derby nauwelijks een moment spannend. De bezoekers uit Emmen wisten in de tweede helft het verschil met veel inzet en door fouten af te straffen van Hurry-Up terug te brengen tot een achterstand van viel doelpunten. Maar meer zat er niet in.

Daarvoor was het krachtsverschil ten voordele van de thuisploeg te groot. Daardoor boekte Hurry-Up al met al een gemakkelijke zege.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.