De handballers van JD Techniek Hurry-Up zitten momenteel in de hoek waar de klappen vallen. Uit tegen Bevo werd met 41-29 opnieuw een zware nederlaag geleden.

De Drenten die zondagmiddag nog wel redelijk begonnen, liepen in Panningen echter al vlug achter de feiten aan tegen de nummer 3 van de HandbalNL League. Met een 2-0 voorsprong voor Hurry-Up had Bevo even tijd nodig om aanvallend het vizier op scherp te stellen. Maar toen dat na een kwartier gebeurde, was er voor de gasten uit Zwartemeer geen houden meer aan. Waar Hurry-Up steeds stroever begon te draaien, werd Bevo een geoliede machine die geholpen door de zwakke Drentse dekking de ene na andere bal achter de vaak machteloze keeper Sven Hemmes gooide.

Voorsprong verder uitgebouwd

Dat leidde al bij rust tot een 19-13 voorsprong voor Bevo, die in de tweede helft alleen maar verder werd uitgebouwd. Na de 39-26 nederlaag in het voorgaande duel tegen het eveneens Limburgse Lions, werd Hurry-Up door Bevo opnieuw kansloos aan de kant gezet. Op de 41-29 nederlaag voor het team uit Zwartemeer, dat zonder enig zelfvertrouwen leek te spelen, viel opnieuw niets af te dingen. Daardoor blijft Hurry-Up met slechts vijf punten laatste in de stand van de HandbalNL League, waar alleen de vijf beste teams van Nederland aan deelnemen.

Coach Joop Fiege van Hurry-Up kon niet goed verklaren waarom zijn team tegen Bevo zo ondermaats presteerde. ,,Het is eigenlijk onverklaarbaar. We zullen erover moeten praten aan de hand van de videobeelden. We speelden de afgelopen weken natuurlijk wel tegen ploegen die nog ergens voor strijden en de finale nog kunnen halen. Dat kunnen wij niet. Ons spel kan veel beter, zoals we in eerdere wedstrijden tegen zowel tegen Lions als Bevo lieten zien. We hebben van Aalsmeer al gewonnen. Maar dat lukt alleen als we heel goed spelen en op onze tenen lopen. Dat lukte ons de afgelopen weken niet meer.’’

Worstelend Hurry-Up

Fiege zag net als in het voorgaande duel tegen Lions in de confrontatie tegen Bevo een wederom ook met zichzelf worstelend Hurry-Up, dat zowel geloof in eigen kunnen als concentratie en werklust ontbeerde. Zo was aanvoerder Ronald Suelmann, die net als keeper Hemmes overweegt met handballen te stoppen, een schim van de uitstekende speler die hij kan zijn. Het was veelzeggend dat de vaak dodelijk uithalende ‘mister Hurry-Up’ nu slechts één doelpunt achter zijn naam kreeg. Ook was Suelmann opbouwend verantwoordelijk voor te veel foute passes. Al was hij bij de Drenten beslist niet de enige.

Nadat de wedstrijd voor de bezoekers steeds meer de verkeerde kant op ging, trachtte Fiege met een groot aantal wissels nog het tij te keren. Zo gingen de falende Ulisses Ribeiro, Dragan Vrgoc, Tiago Azenha, Harm Meijer en Petar Puljic naar de kant. ,,Ik moest dat doen, want het ging niet goed’’, zei de coach. Maar het inbrengen van Sverre Jansen, Bennie Vermeer, René Jaspers, Sjoerd Boonstra, Kevin Bos, Ruben Fiege en Noah van Wieringen zette ook weinig zoden aan de dijk.

De wedstrijd bleef stevig in handen van Bevo, dat met Bram van Grunsven een uitstekende doelman had.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport