Hurry-Up wijkt uit naar Angelslo voor Europacup

ZWARTEMEER Het Europese cupduel tussen JMS Hurry-Up en het Turkse Göztepe SK wordt zaterdag 26 november gespeeld in sporthal Angelslo, de thuisbasis van aartsrivaal E & O.

De eigen vertrouwde Concrete People Arena (sporthal De Eendracht) in Zwartemeer is vanwege veiligheids -en capaciteitsproblemen niet beschikbaar. De hal is na het vorige Europacupavontuur van Hurry-Up door handbalbond EHF afgekeurd voor verdere Europese wedstrijden.

Het probleem zijn de geringe uitwijkmogelijheden aan de zijkanten van het speelveld, waar de tribunes zeer dicht op staan. Er kan in Zwartemeer alleen worden gespeeld als De Eendracht wordt aangepast. Daardoor zou de capaciteit van 750 toeschouwers echter moeten worden teruggeschroefd naar 350.

Het bestuur vindt dat niet acceptabel omdat Hurry-Up dan niet kan voldoen aan de grote vraag naar kaarten onder de supporters.

Foto: Tommie Falke in actie namens Hurry-Up in de eigen hal in Zwartemeer, waar de toeschouwers volgens Europese normen te dicht op het veld zitten. Foto Jan Anninga

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.