Hurry-Up zeker van plek in play-offs

De handballers van Hurry-Up zijn dankzij een zege op OCI Lions 2 zeker van een plaats in de play-offs. In de eigen sporthal won de formatie uit Zwartemeer met 34-25.

Met nog vier wedstrijden te gaan is Hurry-Up niet meer te achterhalen door de nummer vijf van de ranglijst. De ploegen die aan het einde van de competitie in de top-4 staan, mogen meedoen aan de play-offs. Daarin strijden zij samen met de vier Nederlandse ploegen uit de BENE-League om het kampioenschap.

Moeizame zege

De overwinning van de ploeg van trainer Joop Fiege kwam moeizaam tot stand. Waar Hurry-Up normaal gesproken erg makkelijk de tegenstanders in de eredivisie opzij zet, bleek OCI Lions 2 - dat zevende staat - een pittige tegenstander. In de eerste helft bleef het verschil beperkt tot maximaal drie punten in het voordeel van Hurry-Up.

In de eerste tien minuten van de tweede helft kenden de Zwartemeerders een matige fase. De tegenstander uit Limburg kwam toen zelfs bijna op gelijke hoogte. Maar nadat Fiege een time-out aanvroeg voor zijn spelers en aangaf dat zij met meer energie moesten gaan spelen, kwam het verschil in kwaliteit in de laatste twintig minuten duidelijk tot uiting. Uiteindelijk liep Hurry-Up uit naar 34-25.

'Dit is geen prijs'

Het bereiken van de play-offs was voor Fiege geen reden voor een feestje. ,,Dit is geen prijs’’, zei hij. ,,Het was natuurlijk al lang duidelijk dat wij de play-offs zouden gaan halen.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.