Hurry-Up ziet finale uit zicht verdwijnen

AALSMEER JMS Hurry-UP kan na de nederlaag tegen Aalsmeer het bereiken van de finale om de landstitel uit het hoofd zetten. Tegen de Noord-Hollanders werd met 32-29 uit verloren.

De titelstrijd lijkt nu een Limburgs onderonsje te worden en te gaan tussen de nummers één en twee in de kampioenspoule: Lions en Bevo. De winst van Aalsmeer, dat daardoor over Hurry-Up naar de derde plek springt, was over de hele wedstrijd gezien terecht. De Zwartemeerders, die werden gesteund door zo’n tachtig meegereisde supporters, waren net iets minder scherp en bij de les dan Aalsmeer.

De dekking van Hurry-Up had weinig greep op de aanvallers van de tegenstander, zoals Tim Bottinga. Hij scoorde acht keer voor Aalsmeer, waar de afscheidnemende aanvoerder Frank Lübbert zijn laatste thuiswedstrijd speelde.

Alleen in de beginfase was Hurry-Up de bovenliggende partij, maar dat duurde niet lang. Aalsmeer bleek een uitstekende handballende ploeg, die minder fouten maakte dan de Drentse tegenstander. Bij rust stond de thuisploeg met 16-14 voor.

Ook de tweede helft liet een aantrekkelijk fysiek gevecht zien tussen twee ploegen die er vol voor gingen. Hurry-Up kwam nog terug tot op één doelpunt, maar kon in de slotfase door een paar missers en tijdstraffen de nederlaag niet meer voorkomen.

Hurry-Up-coach Joop Fiege, die na dit seizoen aan de slag gaat bij Bazel, werd vlak voor tijd wegens aanmerkingen op de leiding met rood weggestuurd.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.