Iconische schoenen Kindvall in museum Feyenoord

Iconische schoenen Kindvall in museum Feyenoord ANP

De schoen waarmee Ove Kindvall in 1970 het winnende doelpunt maakte voor Feyenoord in de finale van de Europa Cup 1 heeft een plek gekregen in het museum van de Rotterdamse club in De Kuip. Het paar schoenen lag eerst decennialang in een kelder en de afgelopen tien jaar stonden ze in de schoenenzaak van de familie Van Mourik in Sliedrecht.

"De schoenen hebben wij 50 jaar terug gekregen van oud-voetballer Piet Lagarde", zegt Jeffrey van Mourik in een lokale krant. "Hij was toen vertegenwoordiger van Adidas. Omdat wij in die tijd veel schoenen van het merk Adidas verkochten. Lagarde wist dat mijn vader, Bas van Mourik, een echte Feyenoorder is en bij de halve finale aanwezig was. Lagarde heeft de schoenen van Ove Kindvall aan ons gegeven."

In het museum van Feyenoord is nu een tentoonstelling over '50 jaar Europa Cup', omdat de Rotterdammers 50 jaar geleden in Milaan kampioen van Europa werden. Kindvall maakte in de verlenging van de finale tegen Celtic met de punt van zijn rechterschoen de winnende treffer (2-1). "Dit zijn denk ik de mooiste en belangrijkste voetbalschoenen uit de geschiedenis van Feyenoord. Zijn handtekening staat er ook op", aldus Van Mourik, die de iconische kicksen van Kindvall heeft uitgeleend aan het museum. Vanaf woensdag is De Kuip weer toegankelijk voor publiek.

Nieuws

Meest gelezen

menu