Idrissi aan de aftrap tegen Feyenoord

Oussama Idrissi staat zaterdag aan de aftrap in FC Groningens uitwedstrijd tegen Feyenoord. Hij neemt de plaats in van de geblesseerde Jarchinio Antonia.

Op de geblesseerd geraakte Antonia na laat Erwin van de Looi zijn elftal dat zondag met 3-1 won van De Graafschap intact. De trainer van FC Groningen kan ook geen beroep doen op Bryan Linssen en Mimoun Mahi. Beiden zijn eveneens geblesseerd.

,,Het zijn nieuwe blessures’’, laat Van de Looi weten, ,,in een gebied waar ze al wat aan het kwakkelen waren.’’ Antonia heeft weer last gekregen van zijn lies. Linssen was hersteld van een enkelblessure, maar heeft opnieuw een tik tegen zijn enkel gekregen. Mahi sukkelt al geruime tijd met een bovenbeenblessure en haakte wederom af met een verrekking in zijn bovenbeen.

,,We hebben gezegd dat we het stap voor stap doen, het van wedstrijd tot wedstrijd bekijken en zo gaan we het tegen Feyenoord ook weer doen’’, geeft Van de Looi aan. ,,Een resultaat is meer dan gewenst. En daar gaan we ook voor. Als we de geschiedenisboeken erop naslaan wordt het niet gemakkelijk, maar het is ook niet onmogelijk daar een resultaat te behalen.’’

Feyenoord bleef in zijn laatste zes thuiswedstrijden tegen FC Groningen aan de goede kant van de score. In totaal won FC Groningen drie van de 36 uitwedstrijden in de Kuip. De laatste keer dat het een doelpunt maakte in het huis van de Rotterdamse ‘geen woorden maar daden’-club was op 23 december 2012. Feyenoord zegevierde met 2-1. Graziano Pellè was twee keer succesvol, Virgil van Dijk tekende voor de tegentreffer.

Vorig seizoen won Feyenoord in eigen huis met 4-0. Johan Kappelhof kreeg in dat duel de rode kaart. In Euroborg werd eerder dit seizoen afgesloten met 1-1. Michael de Leeuw en Dirk Kuijt waren de schutters. Jan-Arie van der Heijden werd van het veld gestuurd. Eric Botteghin ontbrak vanwege een schorsing. De oud-FC Groninger vormt bij Feyenoord een centraal verdedigingskoppel met Sven van Beek.

Om van Feyenoord te kunnen winnen moet zijn ploeg top zijn, oordeelt Van de Looi, en ook de teamspirit moet goed zijn. ,,Daar hebben we donderdagavond nog een aardig staaltje van gezien’’, zegt hij, doelend op de Europa Leaguewedstrijd Liverpool-Borussia Dortmund. De nooit opgevende Engelsen bogen daarin een 3-1 achterstand om in een 4-2 zege.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.