Ierland met Given en Keane tegen Oranje

Ierland kan op het EK in Frankrijk beschikken over de veteranen Shay Given en Robbie Keane. De doelman van Stoke City en aanvaller van Los Angeles Galaxy zijn hersteld van blessures en behoren tot de Ierse selectie voor de oefeninterland tegen het Nederlands elftal, op 27 mei in Dublin. De 35-jarige Keane is de recordinternational en topschutter aller tijden van zijn land, met 67 doelpunten in 143 interlands.

Net als de veertigjarige sluitpost Given is Keane niet meer verzekerd van een basisplaats in het elftal van bondscoach Martin O'Neill. Toch zijn beiden met hun ervaring nog altijd van waarde voor de Ieren. Mits fit genoeg gaan ze daarom mee naar Frankrijk. O'Neill presenteerde donderdag een selectie van liefst 35 man voor de confrontatie met Oranje. Hij brengt zijn selectie daarna terug tot 23 man.

Oostenrijk, op 4 juni tegenstander van Oranje in Wenen, presenteerde donderdag ook de selectie. De bekendste namen zijn Marko Arnautovic en Marc Janko, twee oud-spelers van FC Twente, en David Alaba van Bayern München.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.