Sergio Padt vertrekt mogelijk nog deze week bij FC Groningen. De Bulgaarse topclub Ludogorets wil de 30-jarige doelman eerder dan gepland uit Groningen wegplukken.

Dat liet Padt woensdagavond weten na het doelpuntloze gelijke spel tegen Feyenoord. ,,Het is nu aan de club of het bod goed genoeg is om mij nu al laten gaan’’, zei de Groninger.

De Bulgaarse transfermarkt is nog tot en met 28 februari open. Mochten de clubs geen overeenstemming bereiken, dan vertrekt Padt deze zomer na zeven seizoenen FC Groningen alsnog naar de Bulgaarse kampioen.

‘Ik sla niet met mijn vuist op tafel’

Zijn trainer, Danny Buijs, zegt er niet voor te gaan liggen. „Ik sta er heel simpel in: als trainer hoop ik dat hij het seizoen bij ons afmaakt, maar als de club een dusdanig bod krijgt dat het financieel gezien niet te weigeren is, dan zal ik dat moeten accepteren.”

Volgens Buijs is de huidige directie capabel genoeg om zelfstandig een knoop door te hakken over het aanbod van Ludogorets. „Ik zal niet met mijn vuist op tafel slaan. De directie is aangesteld om het beste voor de club te doen.”

Per Bråtveit maakt goede indruk

De eventuele vervanger van Padt, Per Bråtveit, maakt op Buijs een redelijk goede indruk. De Noor is gehuurd van Djurgårdens IF en FC Groningen heeft daarbij een optie tot koop bedongen.

Of Jan Hoekstra mogelijk wordt teruggeroepen van zijn uitleenbeurt aan Roda JC, durft Buijs niet te zeggen. „Ook dat is aan de directie.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
FC Groningen
FC Groningen