Imke Vormeer wint schaatsmarathon in Groningen en wordt nieuwe nummer 1 in klassement

Imke Vormeer wint de koers bij de vrouwen met achter haar eveneens juichende ploeggenootje Manon Kammingaa. Foto Neeke Smit

Imke Vormeer uit Meppel sloeg tijdens de tiende marathonschaatswedstrijd om de KPN Cup een dubbelslag. Ze won in het Groningse Kardinge niet alleen de race, maar nam door haar zege ook de leiding in het algemeen klassement over.

Dat was tot voor de wedstrijd van zaterdag nog in handen van Kelly Schouten. De nicht van de razensnelle Irene Schouten, die in Groningen niet aan de start verscheen, reed een groot deel van de 80 kilometer in de schaduw van Vormeer. Kelly Schouten beschouwde de rijdster als haar grootste concurrente, maar zag zichzelf door een val kansloos worden voor een goede klassering en de bijbehorende punten.

Spannende sprint

Daardoor draaide de wedstrijd uit op een spannende sprint, die werd gedomineerd door de rijdsters van de ploeg A6.Nl Groot in Auto’s. Friezin Manon Kamminga trok de sprint voor haar ploeggenote Vormeer aan, die met beide armen omhoog juichend als eerste over de finish kwam. Kamminga werd tweede, terwijl Elsemieke van Maaren derde werd.

Jan Uitham

De nieuw ingestelde Jan Uitham-beker voor de strijdlustigste rijdster was voor Anne Tauber.

menu