Infantino: beste WK uit de geschiedenis

Rusland heeft het beste WK ooit georganiseerd. Dat heeft FIFA-voorzitter Gianni Infantino twee dagen voor de finale gezegd. Hij was er niet door verrast. ,,Voor het begin heb ik dit al geroepen en ik heb gelijk gekregen. Ik zeg dit nu met grote overtuiging. Het was geweldig'', aldus de Zwitser.

Infantino sprak daarvoor zijn waardering uit. ,,Ik dank president Poetin, de Russische regering en iedereen die aan dit succes heeft bijgedragen.'' Volgens de voorman van de FIFA is Rusland in een echt voetballand veranderd.

Groot winstpunt noemde Infantino dat er geen sprake meer is van goedgekeurde buitenspeldoelpunten. ,,Die behoren dankzij de VAR definitief tot het verleden. Dat is een enorme vooruitgang. Door de invoering van de videoarbiter is het spel eerlijker en transparanter geworden. Het is een belangrijk hulpmiddel voor de scheidsrechters om de juiste beslissingen te nemen.''

Jeugdvoetballers

Infantino zei verder dat de FIFA de twaalf uit een ondergelopen grot geredde jeugdvoetballers en hun trainer heeft uitgenodigd voor het gala van wereldvoetballer van het jaar, dat in september in Londen wordt gehouden. ,,Hun zaak heeft niet alleen het voetbal geraakt, maar de hele wereld'', aldus de Zwitser. Aanvankelijk wilde de FIFA de jongens de WK-finale laten bijwonen, maar de artsen in Thailand vonden dat nog niet verantwoord.

Op het WK zijn nog twee wedstrijden te gaan. België en Engeland spelen zaterdag om de derde plaats, zondag is de finale tussen Frankrijk en Kroatië.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.