Inhaalrace FC Groningen niet beloond

In een knotsgek duel heeft FC Groningen zijn derde nederlaag van dit seizoen geleden. De noorderlingen stonden in de thuiswedstrijd tegen FC Twente na 45 minuten met 3-0 achter, kwamen na een geweldige inhaalrace terug naar 3-3, maar gingen in de blessuretijd toch nog onderuit, 3-4.

FC Groningen speelde een beroerde eerste helft en verdedigde dramatisch. Halverwege keek het al tegen een 3-0 achterstand aan. Enes Ünal nam alle drie de doelpunten voor zijn rekening. De tegentreffers waren stuk voor stuk het gevolg van slecht of helemaal niet ingrijpen.

Jarchinio Antonia, die voor het eerst in zijn carrière als rechtsback begon, keerde na de hervatting niet terug. Martijn van der Laan loste hem af in het hart van de defensie en Hans Hateboer, die er als centrale verdediger een onwennige indruk had gemaakt, keerde terug op de hem vertrouwde rechtsbackpositie.

De verdediging van FC Groningen zat in de tweede helft ook nog niet bepaald potdicht, maar de ploeg toonde veerkracht en knokte zich terug in de wedstrijd. Mimoun Mahi maakte 1-3 en toen Oussama Idrissi in de 69 minuut de achterstand terugbracht naar 2-3, keerde de spanning helemaal terug. Met een prachtige vrije trap maakte Danny Hoesen in de 84 minuut gelijk.

FC Twente had het laatste woord. Invaller Jari Oosterwijk maakte uit een counter het winnende doelpunt, 3-4.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.