Invaller Raymond Gyasi goudhaantje FC Emmen

FC Emmen haalde maandagavond tegen Achilles’29 drie belangrijke punten binnen in de jacht op een top 5-notering in de eerste divisie. Het versloeg de Groesbekers op de Meerdijk met 3-1.

Hoe spelen we de hechte organisatie, het handelsmerk van Achilles’29, zo snel mogelijk aan gort. Dat was de vraag waar FC Emmen-trainer Gert Heerkes zich maandagavond voor geplaatst zag in de thuiswedstrijd tegen de Groesbekers, dit seizoen een stabiele middenmoter in de eerste divisie. De Hardenberger ging er vanuit dat de Drenten in eigen huis het spel moesten maken en dat Achilles’29 zou loeren op snelle uitbraken via de gewiekste spitsen Freek Thoone en Thijs Hendriks. Dat was goed ingeschat door de trainer.

Verkeerde gok

Boy Deul leek op voorhand een bruikbare kracht voor Heerkes bij het slechten van de Achilles-muur. De begaafde, maar blessuregevoelige middenvelder kreeg vrijdag bij Sparta een tik op zijn enkel en gold vooraf als twijfelgeval. Om 16.00 uur hakten Deul en de staf de knoop door en luidde de beslissing dat hij kon spelen. Het bleek een verkeerde gok, want na ruim een half uur strompelde Deul naar binnen en nam Raymond Gyasi zijn plek op het middenveld over. Het bleek, hoe triest ook de aftocht van Deul was, een gouden wissel.

Het stond op het moment dat Gyasi binnen de lijnen kwam nog 0-0, hoewel beide clubs daarvoor wel de kansen kregen om de score te openen. FC Emmen had een overwicht. Dat leidde in de vijfde minuut tot twee grote kansen voor Erixon Danso. Bij de eerste poging gleed Achilles-verdediger Mischa Boelens voor het schot. Nadat Marnix Kolder Danso nogmaals in stelling bracht, bleef de Groesbeekse keeper Leon ter Wielen de situatie meester.

Formidabele redding

De derde grote kans van FC Emmen was voor Jurjan Mannes. Een lage voorzet van Kolder bracht de middenvelder in stelling, maar een correcte sliding van de inkomende Achilliaan Joey Dekkers voorkwam dat hij de schoen lekker tegen de bal kon plaatsen.

Ook Achilles’29 kreeg na ruim een half uur een grote kans op de 0-1. Vanuit een hoekschop kon Hendriks vol zijn hoofd tegen de bal zetten. Het was FC Emmen-doelman Dennis Telgenkamp die met een formidabele reflex de achterstand voor de Drenten voorkwam.

Slotseconden

Invaller Raymon Gyasi eiste dus de hoofdrol op. De tweede helft was nog maar een minuut uit toen hij diep werd gestuurd door Kolder. Oog in oog met Ter Wielen rondde de aanvaller beheerst af. Nog geen kwartier later liet Gyasi de Meerdijk opnieuw juichen. Vanuit een corner belandde de bal voor zijn voeten. Het goudhaantje bedacht zich niet en haalde verwoestend en prachtig uit. Datzelfde deed acht minuten voor tijd Rick ten Voorde. Eerst ramde Danso de bal tegen de onderkant van de lat. In de rebound gooide Ten Voorde de wedstrijd met de 3-0 definitief in het slot. Kursad Sürmeli maakte er met een schitterend schot in de slotseconden nog 3-1 van, maar dat was slechts voor de statistiek.

FC Emmen

3

Achilles’29

1

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.