Isinbajeva rol bij loting Confederations Cup

Jelena Isinbajeva krijgt zaterdag een prominente rol bij de loting voor de Confederations Cup. De Russische polsstokhoogspringster, olympisch kampioene in 2004 en 2008, is door de FIFA gevraagd om samen met oud-voetballer Sergei Semak te assisteren bij de loting in Kazan. Het 'opwarmertje' voor het WK van 2018 wordt komend jaar gehouden van 17 juni tot en met 2 juli, met wedstrijden in Moskou, Sint-Petersburg, Kazan en Sotsji.

,,Het is een grote eer dat ik mag helpen'', zei Isinbajeva, die in augustus een punt zette achter haar rijke carrière. De 34-jarige Russin wilde in Rio de Janeiro afscheid nemen met haar derde olympische titel, maar ze mocht niet meedoen omdat alle Russische atleten werden geweerd vanwege een groot dopingschandaal.

Bij de loting voor de Confederations Cup worden de acht deelnemende landen verdeeld over twee groepen. Het deelnemersveld bestaat uit gastland Rusland, wereldkampioen Duitsland, Europees kampioen Portugal, de Zuid-Amerikaanse titelhouder Chili, Mexico als beste land uit Noord- en Midden-Amerika, Nieuw-Zeeland namens Oceanië en Australië als Aziatisch kampioen. Daar komt de kampioen van Afrika nog bij.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.