Italiaanse bondscoach verdedigt lege erelijst

De nieuwe Italiaanse bondscoach Giampiero Ventura heeft zich tijdens zijn presentatie moeten verdedigen voor zijn opvallend lege erelijst. De 68-jarige Italiaan pakte zijn laatste prijs twintig jaar geleden, toen hij met Lecce kampioen werd van de Serie C, het derde niveau. ,,Ach, als je geen trainer bent van Juventus, AC Milan, Internazionale, Napoli of AS Roma is het bijna onmogelijk om een titel te winnen'', zei Ventura dinsdag. ,,Mijn overwinningen zijn vooral het laten doorbreken van talenten die later de nationale ploeg haalden.''

De opvolger van Antonio Conte, die na het EK weer als clubtrainer aan de slag ging bij Chelsea, werkte bij bescheiden clubs als Cagliari, Udinese, Pisa, Bari en de afgelopen vijf jaar bij Torino. Tot veler verrassing kwam de Italiaanse bond bij Ventura uit als nieuwe bondscoach.

,,Ik ben er trots op dat ik één van de sterkste landen ter wereld onder mijn hoede krijg'', zei Ventura. De Italiaan zette de deur open voor een rentree van 'enfant terrible' Mario Balotelli (,,talent heeft hij zeker'') en had een waarschuwing voor Graziano Pellè. De oud-Feyenoorder koos onlangs voor een bijzonder lucratief avontuur in China. ,,Pellè heeft een geweldig EK gespeeld, maar China is ver weg. Hij gaat naar een minder sterke competitie.'' Ventura kondigde al de 'Azzurri' langzaam te gaan verjongen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.