Jamaicaanse sprinter besmet met zikavirus

De Jamaicaanse sprinter Kemar Bailey-Cole heeft naar eigen zeggen het zikavirus opgelopen. De 24-jarige atleet, die vier jaar geleden een aandeel had in de gouden medaille die de Jamaicaanse estafetteploeg veroverde op de 4x100 meter bij de Spelen van Londen, kampt met rugpijn en stijve spieren. Desondanks hoopt Bailey-Cole zich volgende week bij de trials te plaatsen voor de Spelen in Rio de Janeiro.

Bailey-Cole ontdekte per toeval de reden van de pijntjes die hij ondervond. ,,Ik dacht eerst dat het kwam door het harde trainen. Maar toen ik bij de kapper was geweest, ontdekte mijn vriendin een bultje in mijn nek'', zei de sprinter zaterdag in de krant Jamaica Gleaner. Dat bultje bleek veroorzaakt door een mug die het zikavirus bij zich droeg. ,,Herstellen is lastig, ik heb vlekken op mijn lichaam en last van mijn oog. Maar ik heb in ieder geval geen spierpijn meer.''

Bailey-Cole, die twee jaar geleden goud pakte op de 100 meter bij de Commonwealth Games in Glasgow, strijdt met onder anderen Usain Bolt, Asafa Powell, Yohan Blake en Nickel Ashmeade om een plek in de Jamaicaanse selectie voor de Spelen. Bij Londen 2012 kwam hij in actie tijdens de voorronde van de 4x100 meter. Bailey-Cole maakte toen in de finale plaats voor Usain Bolt, die Jamaica naar het goud en een nieuw wereldrecord leidde (36,84). De sprinter miste vorig jaar de WK in Peking vanwege een hamstringblessure.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.