Jan Dekker pijlsnel weer naar huis

Jan Dekker uit Emmen heeft het World Darts Championship woensdagavond pijlsnel weer verlaten. Tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis bleek in de eerste ronde van het WK een paar maten te groot voor de 25-jarige Drent, die met 3-0 aan het Engelse mes werd geregen.

De Emmer debutant op het grootste PDC-toernooi begon nog wel redelijk aan de partij, waarin hij bij voorbaat als de duidelijke underdog startte. Het werd 1-1 in de eerste set. De Drent deed zijn bijnaam Jan ‘Double' Dekker eer aan door zijn finishes tegen een hoog percentage raak te gooien. Lewis daarentegen toonde zich een stuk bedrevener in het vinden van de hoge triples. Zo gooide hij er meer dan een handvol 180'ers in, waarmee hij Dekker toch snel op grote achterstand zette.

In de derde set leek de nummer 77 van de wereldranglijst de nummer vijf toch nog een beetje aan het wankelen te krijgen. Dekker nam een 2-0 voorsprong, maar opnieuw leek het of Lewis – als hij zich een beetje kwaad maakte – nog gemakkelijk een tandje bij kon schakelen. Het werd alsnog 3-2 voor de Engelsman in de laatste set, waarmee de partij gespeeld was en het eerste optreden van Dekker op een PDC-WK erop zat.

De Emmenaar was er na afloop beduusd van. ,,Het was mijn eerste keer hier. Het voelde bepaald niet als thuiskomen. Dat is het stukje ervaring dat ik mis. Dat kwam ik vandaag duidelijk te kort. Lewis scoorde af en toe als een beest. Op die momenten kwam ik er niet aan te pas.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.