Janneke Ensing met Nederlandse selectie in Belgium Tour

Janneke Ensing uit Gieten rijdt vanaf vandaag met de Nederlandse selectie in de Lotto Belgium Tour.

De 29-jarige wielrenster van Parkhotel Valkenburg is voor het eerst door bondscoach Johan Lammerts geselecteerd voor een meerdaagse koers. Ensing was ook graag geselecteerd voor het Europees Kampioenschap op de weg over een paar weken in Bretagne, maar hier werd ze niet voor geselecteerd.

Ze reed zondag in de slotetappe van de Boels Rental Ladies Tour met finish boven op de Cauberg nog naar een mooie elfde plaats tussen de wereldtoppers. Ensing rijdt in België samen met onder andere Annemiek van Vleuten (Wageningen), die weer voldoende hersteld is van haar zware valpartij in de Olympische wegrit in Rio de Janeiro, terwijl ze in winnende positie lag. Haar Australische ploeg Orica-AIS rijdt niet in België. De Belgium Tour begint vandaag (dinsdag) met een tijdrit over 4,4 kilometer in Nieuwpoort aan de Belgische kust en eindigt vrijdag 9 september in Geraardsbergen.

De laatste etappe voert onder andere over de Berendries en maar liefst twee keer over de Muur van Geraardsbergen en ook twee keer de Bosberg. Aafke Soet (Heerenveen) en Jermaine Post (Oegstgeest) zijn de andere twee namens de Nederlandse selectie. Karen Elzing uit Schoonebeek rijdt met haar ploeg Jan van Arckel ook in België.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.