Janssen blijft maar verbazen bij Oranje

De laatste training van Oranje voor het oefenduel met Ierland is even bezig als Vincent Janssen de bal snoeihard met zijn linkervoet via de onderkant van de lat het doel in jaagt. Even later herhaalt hij dat kunstje met zijn andere been. Het is nauwelijks voor te stellen dat deze spits vorig jaar nog bij Almere City speelde.

Van de nummer tien van de eerste divisie naar een basisplaats in het centrum van de aanval bij het Nederlands elftal. ,,Het is zo snel gegaan'', erkent de 21-jarige zoon van voormalig topzwemster Annemarie Verstappen. ,,Maar dat kan dus gewoon in het voetbal.''

Fysiek sterk, niet te beroerd om hard te werken, tweebenig en gezegend met een verwoestend schot. Na zijn eerste basisplaats in de vorige interland tegen Engeland lijkt Janssen op basis van de training van donderdag ook tegen Ierland de eerste keus van Danny Blind bij Oranje. De bondscoach heeft Robin van Persie en Klaas-Jan Huntelaar helemaal niet uitgenodigd voor de laatste drie oefenduels van het seizoen. Luuk de Jong en Bas Dost krijgen volgende week mogelijk tegen Polen of Oostenrijk een kans.

Maar liefst 27 doelpunten maakte hij afgelopen seizoen voor AZ in de eredivisie. Met zijn doelpunt en assist twee maanden geleden tegen Engeland (2-1) trok de Brabander de aandacht van veel buitenlandse topclubs. Bijna dagelijks wordt zijn naam op internet aan een mooie club gekoppeld. Dan is het VfL Wolfsburg en even later weer Arsenal, Atlético Madrid of Leicester City.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.