Janssen 'doodziek' van strafschop Ajax

Willem Janssen voelt zich 'genaaid' door scheidsrechter Danny Makkelie. De arbiter wees in de slotfase van de wedstrijd tussen Ajax en FC Utrecht naar de stip, na een duel in het strafschopgebied tussen Janssen en de Amsterdamse spits Arek Milik. Die schoot vervolgens vanaf 11 meter de gelijkmaker binnen (2-2).

,,Iedereen zag dat er niets aan de hand was'', brieste Janssen direct na afloop voor de camera van FOX Sports. ,,De bal werd doorgekopt, ik liep met Milik mee en zag dat hij kon schieten. Ik blokte vervolgens de bal.'' Hoewel Janssen ogenschijnlijk niets fout deed, wees Makkelie toch naar de stip.

,,Volgens mij wist hij wel direct dat hij ernaast zat, ik zag in zijn ogen dat hij twijfelde. Maar daar kopen we niets voor. We waren op weg naar een ongelooflijke stunt hier, we zijn er doodziek van. En ik denk dat ze in Eindhoven ook niet blij zijn'', doelde de aanvoerder van FC Utrecht op de zenuwslopende titelstrijd tussen Ajax en PSV.

De Amsterdammers leken de koppositie zondag te verspelen aan de titelverdediger uit Eindhoven, maar dankzij twee treffers in de laatste vijf minuten werd Ajax gered. Op basis van een iets beter doelsaldo staat de ploeg van trainer Frank de Boer nog steeds aan kop. ,,Uiteindelijk ben ik heel blij dat we nog 2-2 hebben gespeeld'', zei Davy Klaassen, de aanvoerder van Ajax. ,,Het was bij ons heel slecht, er gingen zoveel dingen mis. In mijn ogen was het ook geen penalty. Daar hadden we wel een beetje geluk mee'', erkende Klaassen, die zelf de 1-2 had gemaakt.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.