Janssen scoort vier keer voor AZ

Vincent Janssen is zo langzamerhand een fenomeen in de eredivisie. De aanvaller van AZ scoorde tegen PEC Zwolle (5-1) vier keer. Met 25 doelpunten ligt de kersverse international op koers voor de tiel van topscorer in de eredivisie. PEC eindigde het duel met 10 man. Spits Lars Veldwijk moest het doel in nadat keeper Mickey van der Hart rood had gekregen. Trainer Ron Jans had op dat moment zijn drie wissels al gebruikt

Na een wat afwachtend begin van beide ploegen zocht AZ volop de aanval. Na bijna 10 minuten leverde dat de eerste serieuze kans op. Bart Schenkeveld haalde een inzet van Janssen van de doellijn. Dezelfde Janssen kreeg kort daarna een tweede mogelijkheid. Doelman Van der Hart kreeg een schot van Alireza Jahanbakhsr niet volledig onder controle, maar de spits schoot de rebound over.

Na 20 minuten was driemaal scheepsrecht voor Janssen. Nadat Schenkeveld linkerspits Dabney Dos Santos onderuit haalde benutte de Alkmaarse spits onberispelijk de door arbiter Jeroen Manschot toegekende strafschop. Dik 5 minuten later was Janssen opnieuw trefzeker. Hij strafte een foutje van keeper Van der Hart af en tikte zijn 23ste competitietreffer van dit seizoen binnen. Nog voor de rust miste hij de kans op een onvervalste hattrick.

PEC Zwolle kwam ook na de rust nauwelijks aan aanvallen toe. AZ was op alle fronten de betere ploeg. Toch kwam de Zwolse ploeg dankzij een doelpunt van invaller Kingsley Ehizibue terug in de wedstrijd. AZ stelde meteen na die tegentreffer vlot orde op zaken. Eerst Dos Santos en daarna Janssen met zijn tweede treffer uit een strafschop verhoogden de marge tot 4-1. In de slotfase maakte Janssen zijn vierde doelpunt van de avond.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.