Jeff Vermeulen pakt brons op NK Derny

Wielrenner Jeff Vermeulen uit Exloo is zondag in het Velodrome in Amsterdam derde geworden op het Nederlands Kampioenschap achter de derny.

De 27-jarige renner van Jo Piels, in 2007 en 2010 nog Nederlands Kampioen op dit baanonderdeel, moest in Amsterdam Jesper Asselman (Wateringen) en Melvin van Zijl (Harderwijk) voor zich dulden. Asselman, prof bij Roompot-Oranje Peloton, had drie ronden voor op Van Zijl, terwijl Vermeulen achter gangmaker Ron Zijlaard, zoon van oud-gangmaker Joop Zijlaard, vier ronden moest toegeven op de Westlander.

Esmeé Oosterman uit Gieten reed zaterdagmiddag in de internationale veldrit van het Duitse Bensheim net buiten het podium bij de vrouwen. De 19-jarige Drentse zag de Duitse Jessica Lambracht de winst pakken voor haar landgenote Elisabeth Brandau. Derde werd de Luxemburgse kampioene Christine Majerus (Boels-Dolmans). Oosterman werd keurig vierde.

In het Belgische Essen reden Fleur Nagengast uit Beilen en Floor Weerink uit Exloo zaterdag de internationale veldrit voor vrouwen. De winst in Essen was voor Sanne Cant uit België en daar achter was het Rabo-Liv renster Thalita de Jong uit Ossendrecht die de tweede plaats pakte. Nagengast werd 19de en Weerink 20ste.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.