Jeff Vermeulen wint wielermeerdaagse Noordenveld-Westerkwartier

Jeff Vermeulen uit Exloo heeft de wielermeerdaagse Noordenveld-Westerkwartier gewonnen. De 27-jarige renner van Jo Piels bleef zijn naaste belager René Hooghiemster uit Drachten in het eindklassement negen punten voor.

De dagzege in De Wilp ging naar Robert Bovenhuis (NWVG) uit Staphorst, die in de slotronde weg sprong bij zijn zes medekoplopers. De kopgroep ontstond na ruim 20 kilometer koers en was niet gevaarlijk voor het klassement. Tweede werd Justin Timmermans uit Hardenberg en de derde plaats was voor Patrick van der Duin uit Nieuw-Roden.

Van der Duin, ploeggenoot van Vermeulen, raakte eind december geblesseerd aan de knie na een val tijdens de mountainbike-marathon Drenthe 200. Een kruisbandbeschadiging was het gevolg en de Noord-Drent reed pas op 24 juni op het N.K. voor beloften weer zijn eerste koers. Van der Duin: ,,Toch wel mooi dat ik hier met zo weinig trainingskilometers op het podium sta.”

De spanning voor de eindoverwinning zat in het peloton, waar Jeff Vermeulen in zijn eerste meerdaagse niet week van de zijde van René Hooghiemster. ,,Ik heb voor het eerst in mijn leven op iemands wiel gereden” zei Vermeulen na de huldiging, ,,dat is normaal niet mijn stijl van rijden. Het ging nog bijna mis, want in de laatste ronde reed ik door een kuil en mijn rem sloeg daardoor vast op de voorvelg, waardoor ik niet meer vol kon sprinten. Gelukkig had ik nog genoeg punten over op de streep en ik denk dat mijn naam niet misstaat op de erelijst van de meerdaagse” aldus een blije Vermeulen, die in Nieuw-Roden en Zevenhuizen de dagoverwinningen pakte. Vermeulen miste zelf de eerste dag nog door een bezoek aan de TT in Assen. Hij roemde ook Hooghiemster, die het volgens hem erg goed had gedaan de afgelopen week.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.