Jens Dekker breekt in koppositie een wiel en valt uit

Veldrijder Jens Dekker uit Fluitenberg viel op Tweede Kerstdag tijdens de wereldbekerveldrit op het circuit van Heusden-Zolder uit met een gebroken wiel. De 17-jarige Dekker reed met zijn Belgische opponent Jappe Jaspers op kop in de laatste ronde toen het noodlot toesloeg. De jonge Drent kwam hard in aanraking met een paaltje en brak daarbij zijn wiel.

Met een aantal schaafwonden verliet hij de koers. Jaspers werd tweede achter de Fransman Thomas Bonnet, die de Belg in de slotfase nog voorbij ging. Bij de vrouwen won de Belgische Sanne Cant voor Katherine Compton (USA). Esmeé Oosterman (Gieten) werd 34ste en Fleur Nagengast (Beilen) werd 46ste.

In Duitsland werd Gert-Jan Bosman uit Emmen zondag tweede achter de ongenaakbare Deen Simon Andreassen tijdens de 56ste veldrit van Herford.

Zondag reed Jens Dekker in de superprestige veldrit van Diegem halverwege alleen weg bij zijn tegenstanders, maar in de laatste ronde sloot de Belg Jaspers bij hem aan. Niet veel later reed Jaspers bij Dekker weg om zo de winst te pakken. Dekker werd tweede op twee seconden achterstand. Bij de vrouwen werd Floor Weerink 27ste.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.