Jens Dekker geklopt in wereldbeker

Jens Dekker uit Fluitenberg moest zondag in de wereldbekerveldrit in het Belgische Namen genoegen nemen met de tweede plaats achter winnaar Jappe Jaspers uit België.

Op de Citadel van Namen kreeg Jaspers in de eerste ronde met een kapotte ketting te maken en de 17-jarige Dekker nam 25 seconden voorsprong. Dekker reed bijna vijf ronden solo, maar Jaspers kwam elke ronde dichterbij en sloot in de zesde en laatste ronde aan bij de Drent.

 ,,Ik kon niet harder, want dan zou ik mezelf opblazen”, aldus Dekker, die op het schuine gedeelte in de laatste ronde een foutje maakte en daardoor ook nog de aansluiting met Jaspers verloor. ,,Ik kreeg dat gaatje niet meer dicht” zei Dekker achteraf.

In de wereldbekerstand heeft Jaspers nu tien punten voorsprong op Dekker. Tweede Kerstdag is de volgende wereldbekerwedstrijd in Heusden-Zolder.

Bij de vrouwen moest Esmeé Oosterman uit Gieten genoegen nemen met een 45e plaats. De Britse Nikki Harris won.

Zaterdag won Sanne Cant uit België de Scheldecross voor vrouwen in Antwerpen. De jonge Fleur Nagengast (Beilen)  en Floor Weerink (Exloo) werden respectievelijk 15e en 18e aan de oevers van de Schelde. Laura Krans uit De Wilp werd zaterdag derde in de nationale veldrit van Woerden achter winnares Zoë Mulder uit

Heinekenszand.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.