Johnson wint US Open

De Amerikaanse golfer Dustin Johnson heeft zondag (lokale tijd) de 116e editie van het US Open op zijn naam geschreven. Hij eindigde bij het door noodweer geteisterde toernooi op een score van 276 slagen. Daarmee bleef Johnson zijn landgenoten Jim Furyk en Scott Piercy en de Ier Shane Lowry drie slagen voor. Het is voor de 31-jarige golfer zijn eerste grote titel.

Johnson eindigde vorig jaar bij de US Open als tweede achter landgenoot Jordan Spieth. In 2011 belandde de schoonzoon van ijshockeylegende Wayne Gretzky bij het Brits Open ook al op de tweede plek.

Johnson kwam op de vijfde hole nog wel in de problemen. Kort voor zijn putt bewoog de bal lichtjes. Hij ontkende de bal te hebben aangeraakt en kreeg aanvankelijk van een baancommissaris het voordeel van de twijfel. Op de twaalfde hole kreeg Johnson echter te horen dat hij alsnog rekening moest houden met een strafslag vanwege het voorval. Ondanks die pijnlijke mededeling wist 'DJ' zijn concentratie vast te houden en zijn ronde zonder grote fouten te voltooien. Zijn aangepaste score van 69 slagen bleek ruim voldoende voor de eindzege.

Verdiend

,,Ik heb verdiend gewonnen'', concludeerde Johnson voldaan. ,,In het verleden ben ik al een paar keer dicht bij de titel in een major geweest, maar kon ik het niet afmaken. Nu slaagde ik er wel in koel te blijven. Dat maakt deze triomf des te mooier.''

Grote verliezer op de slotdag was Lowry. Hij was met een voorsprong van vier slagen aan zijn vierde omloop begonnen, maar kon zijn zenuwen niet in bedwang houden. Hij had zondag liefst 76 slagen nodig voor de achttien holes.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.