Jong FC Groningen derde na zesde zege

Ajdin Hrustic leidde Jong FC Groningen met twee treffers langs Scheveningen (1-2). De ploeg van Alfons Arts klom door de winst naar de derde plek.

Jong FC Groningen was een kwartier lang zoekende. Scheveningen werd dreigend in het strafschopgebied, maar scoorde niet. Een bijna-treffer van Joël Donald leidde even na dat eerste kwartier de ommezwaai in. Donald kwam oog in oog met de keeper van de thuisploeg, maar schoot net naast. Maar Jong FC wist welke kant het op moest en kreeg daarna nog een paar beste kansen.

Ludovit Reis, geschorst voor de hoofdmacht maar speelgerechtigd in Jong FC, en wederom Donald schoten allebei tegen de Scheveningse keeper op. Ajdin Hrustic liet even na die laatste kans zien hoe het moet. Tom van de Looi opende op de Australiër, die een actie maakte en in de lange hoek het doel vond: 0-1.

In de rust waarschuwde Arts zijn ploeg vooral voor momenten waar vrije trappen en corners uit zouden kunnen voortkomen. ,,Scheveningen is een gehaaide ploeg met een paar oud-profs, die heel goed weten hoe ze een wedstrijd moeten winnen. We moesten een hoog baltempo blijven hanteren om ze in de tweede helft kapot te spelen.’’

Dat lukte maar gedeeltelijk. Jong FC kwam prima uit de kleedkamer en scoorde al snel de tweede treffer. Een schot van Michael Breij stuiterde via de paal weer het veld in en kwam voor de voeten van Hrustic, die binnenschoot. ,,Dan denk je: we zitten op rozen’’, keek Arts terug. ,,Maar juist daarna werd het gemakzuchtig, onzorgvuldig en ongeconcentreerd. We moeten echt nog leren zo’n wedstrijd dan zakelijk uit te spelen en gewoon die derde en vierde goal te maken.’’ In plaats daarvan werd het in de slotfase zelfs nog even spannend, toen Scheveningen uit een kopbal na een ingooi de 1-2 maakte.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.