Jong Oranje mist EK ondanks zege op Cyprus

De voetballers van Jong Oranje ontbreken volgend jaar op het Europees kampioenschap in Polen, ondanks een ruime zege dinsdag op Cyprus. In Larnaca werd Cyprus met 4-1 verslagen, wat ervoor zorgde dat Jong Oranje in groep 8 op 14 punten eindigt. Hiermee schaart het team van tijdelijk bondscoach Art Langeler zich definitief niet bij de vier beste nummers twee, die in play-offs gaan strijden om de laatste twee EK-tickets.

Oranje kwam op voorsprong dankzij Donny van de Beek. De jonge Ajacied scoorde na een voorzet van Jean-Paul Boëtius. Drie minuten later stond het echter alweer gelijk in Larnaca. Nicholas Ioannou verschalkte doelman Mickey van der Hart. Vlak voor rust bracht Steven Bergwijn Jong Oranje weer op voorsprong. In de tweede helft toonde het 19-jarige talent van PSV zijn waarde met een assist waaruit Riechedly Bazoer (Ajax) de 1-3 kon maken en met een doelpunt dat de eindstand op 1-4 bracht. Oranje had plaatsing voor het EK echter al niet meer in eigen hand.

,,Dit is balen'', reageerde coach Langeler, die sinds eind september aan het roer van Jong Oranje staat. Oranje had na het gelijkspel tegen Jong Turkije plaatsing voor het EK al niet meer in eigen hand. ,,We wisten dat het uiterst lastig werd om ons nog te plaatsen voor de play-offs. Daar komen we uiteindelijk net te kort voor. Het is jammer voor deze generatie voetballers dat zij geen EK meemaken.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.