Jorritsma tot medio 2018 bij Lotto-Jumbo

Schaatser Gerben Jorritsma heeft zijn contract bij het profteam van LottoNL-Jumbo verlengd. De 22-jarige Drent blijft tot medio 2018 uitkomen voor de formatie van coach Jac Orie, meldde het team dinsdag.

Jorritsma baarde dit voorseizoen opzien door bij de wereldbeker in Calgary de 1000 meter te winnen. Ook zegevierde hij op de 1500 meter bij de KNSB Cup. Voor Team LottoNL-Jumbo reden hem te belonen met een verbeterd contract. ,,Gerben heeft het afgelopen jaar een fikse progressie getoond en daarom ben ik blij dat we kunnen samenwerken richting de Olympische Spelen van Pyeongchang in 2018'', zegt coach Orie. ,,Ik ben ervan overtuigd dat hij de komende jaren nog verder kan verbeteren, zodat hij nog vaker kan meedoen voor de medailles.''

Jorritsma is na Kjeld Nuis de tweede sprinter van Team LottoNL-Jumbo die een contract tot 2018 tekent. De schaatser kwam ruim twee jaar geleden vanuit het gewest Friesland naar het team van Orie. ,,Ik voel me thuis bij deze ploeg. We hebben een hele sterke trainingsgroep met sterke sprinters, maar ook allrounders van wereldklasse. Ik ben dan ook blij dat ik bij deze ploeg kan toewerken naar de Olympische Spelen van 2018'', aldus de schaatser.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.