Judoka's Grol en Steenhuis naar laatste vier

Henk Grol heeft zaterdag bij de EK judo in het Russische Kazan de halve finales bereikt. De titelverdediger versloeg in de klasse tot 100 kilogram in zijn kwartfinale de als eerste geplaatste Azerbeidzjaan Elmar Gasimov. Grol gaat met de Oostenrijker Christoph Kronberger strijden om een finaleplaats.

Michael Korrel redde het niet in dezelfde klasse. Hij ging in zijn kwartfinale onderuit op ippon tegen de Belg Toma Nikiforov en komt nog uit in de herkansingen.

Bij de vrouwen bereikte Guusje Steenhuis de laatste vier in de klasse tot 78 kilogram door de Hongaarse Abigel Joo op ippon te verslaan. Steenhuis wacht een duel met de Britse Natalie Powell. In diezelfde klasse kan Marhinde Verkerk haar titel niet prolongeren. De Rotterdamse zag haar weg naar de halve finale geblokkeerd door de Duitse Luise Malzahn. Een straf maakte het verschil. Voor Verkerk restten de herkansingen. De judobond gaf eerder Verkerk de voorkeur boven Steenhuis voor de Olympische Spelen in Rio.

In de klasse boven 100 kilogram was Roy Meyer al na één ronde klaar. Hij verloor op ippon van de Spanjaard Juhan Mettis.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.