Juventus-coach Pirlo roemt collega Conte (Inter) voor topper

Juventus-coach Pirlo roemt collega Conte (Inter) voor topper ANP

Andrea Pirlo treft zondag voor het eerst als coach van Juventus zijn vroegere trainer Antonio Conte, die nu Internazionale onder zijn hoede heeft. "Ik heb veel van Conte geleerd, ik ben hem dankbaar. Hij heeft ervoor gezorgd dat ik ook trainer wilde worden", zei Pirlo in de aanloop naar de topper in de Italiaanse Serie A.

Conte (51) leidde Juventus naar de eerst drie titels in een serie die inmiddels al negen kampioenschappen op rij telt. De nu 41-jarige Pirlo was in die tijd de regisseur op het middenveld. "Conte en ik hebben een verschillend karakter, misschien konden we het juist daarom zo goed met elkaar vinden", vertelde Pirlo die dit seizoen debuteert als coach. "Ik heb enorm veel respect voor hem. Hij vormt een deel van de geschiedenis van Juventus."

Inter hoopt voor het eerst sinds 2010 weer de landstitel in Italië te veroveren. De topper van zondag kan daarvoor cruciaal zijn. Inter staat tweede, 3 punten achter koploper AC Milan. Juventus is vierde op 7 punten van de leider, met een duel minder gespeeld. Maar de geschiedenis spreekt tegen Inter, dat al sinds september 2016 niet meer heeft gewonnen van de concurrent uit Turijn.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport