Juventus neemt Ronaldo over van Real Madrid

Cristiano Ronaldo is met ingang van het nieuwe seizoen in de Serie A te bewonderen. De 33-jarige Portugese sterspeler verruilt Real Madrid voor Juventus. De vijfvoudig wereldvoetballer van het jaar tekent een contract voor vier jaar bij de Italiaanse kampioen. Met de spectaculaire transfer, waarvan al enige tijd sprake was, is volgens Juventus een afkoopsom gemoeid van 100 miljoen euro, exclusief 12 miljoen euro aan bonussen en andere uitkeringen. Het totaalbedrag wordt in twee termijnen betaald.

Juventus is de vierde club voor Ronaldo. Hij speelde eerder voor Sporting Portugal (2002-2003) en Manchester United (2003-2009). Bij Real Madrid had hij nog een contract tot medio 2021. Ronaldo wilde echter meer gaan verdienen. Het zat hem dwars dat andere topvoetballers als Lionel Messi (Barcelona) en Neymar (Paris Saint-Germain) aanzienlijk meer zouden verdienen. Volgens onbevestigde berichten heeft Ronaldo bij Juventus een jaarsalaris van een slordige 30 miljoen euro bedongen.

Ronaldo, die met Portugal bij het WK in Rusland in de achtste finales werd uitgeschakeld, wordt door zijn nieuwe club waarschijnlijk volgende week medisch gekeurd. Hij geniet nu nog even van vakantie.

Ingestemd met verzoek

Real Madrid bedankte Ronaldo uitvoering voor zijn bewezen diensten. ,,We hebben op zijn verzoek ingestemd met zijn transfer naar Juventus. Hij heeft bewezen dat hij de beste van de wereld is. In de geschiedenis van het onze club en van het mondiale voetbal heeft hij voor één van de mooiste periodes gezorgd.''

Ronaldo is topscorer aller tijden van Real Madrid met 451 doelpunten in 438 wedstrijden. Hij won met de 'Koninklijke' zestien hoofdprijzen, waaronder onder meer vier titels in de Champions League. ,,Naast alle titels en overwinningen die hij in de afgelopen negen jaar heeft behaald, is hij een voorbeeld van toewijding, inzet, verantwoordelijkheid, talent en ontwikkeling. Voor Real Madrid zal Cristiano Ronaldo altijd één van de grootste symbolen zijn, en een unieke referentie voor de volgende generaties. Real Madrid zal altijd zijn thuis zijn.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.